Aktuellt just nu

Navigatorn säsongsavslutning

HSS Champagneregatta, som Navigator skulle delta i, blev avbokad i år då klassen damen skulle ha tävlat i blev inhiberad helt och hållet. Det fanns redan en ivrig besättning för tävlingen, så det var lite synd. Nästa år får vi vara mer förberedda inför både Viaporin tuoppi och Champagneregattan istället. 

En tävling som Navigator deltog i och faktiskt vann var FiSSc På Rätt Köl. Med Benjamin Ahlfors som skeppare och Daphne Jensen viceskeppare vann de tävlingen tillsammans med sin spejarscoutbesättning. Grattis åt hela gänget!

Orsaken till att Navigators segelsäsong i år blev lite kort var en gammal skada på en av vantspridarna, som resulterade i att säsongen fick ta slut efter att hon återvänt till sin hemmahamn på NJK. Masten kommer att åtgärdas i vinter, tillsammans med det övriga underhållsarbetet. Mer om vinterns arbeten och planerna inför nästa sommar får ni läsa i nästa Necesse som utkommer i november!

Hoppas segelsäsongen fortsätter på annat håll, ännu ett tag till,
Mikaela och hela Navigators styrelse

Flagghissning och 40 års jubileum

Hjärtligt välkommen på s/y Navigators flagghissning och 40 års jubileum som skolningsbåt för Finlands Svenska Scouter!

Söndagen den 9.6 klockan 12:00 kommer vi att hissa flaggan på NJK Björkholmen, Navigators nya hemmahamn. Vi kommer att skåla med ett glas bubbel åt Navigator varefter man kan bekanta sig med båten, beundra den nya motorn och inspektera de underhållsarbeten som gjorts under vintern. 
Efter detta kommer vi att avnjuta en självbekostad lunch på Min Krog, hamnrestaurangen på Björkholmen. 

I år kommer s/y Navigator att inleda din 40:de säsong som skolningsbåt för FiSSc. 

Ta med scoutvänner, navigatorvänner, samt familj och bekanta på en söndag med Navigator!

Anmäl gärna ditt deltagande till styrelsen@navigator.fi eller på Facebook före den 3.6 ifall du kan komma så vi kan estimera mängden bubbel till evenemanget. 

Hälsningar,
Föreningen Navigators styrelse

Nya styrelsen 2019

Den på årsmötet 16.4 valda styrelsen har nu deltat upp uppgifterna och haft sitt konstituerande möte.

Den nya styrelsen består av:

Kommodor: Niklas Kumpulainen

Båtsman: Valter Lang

Sekreterare: Filip Nyman

Skeppartrim: Christian Öller

Kommunikation: Mikaela Björkqvist

Medelsanskaffning: Jesper Broo

 

Grattis till den nya styrelsen!

Navigatorbalen inhiberad 16.3

Navigatorbalen inhiberades tyvärr på grund av för litet deltagarantal. Årsmötet arrangeras som planerat - välkomna!

Navigator i Scoutposten!

Ta dig en titt i senaste Scoutposten, där hittar du en artikel om Navigator! 

Köp ditt Loggboksexemplar!

Skepp Ohoj! Gör som skepparen ombord på s/y Navigator - skaffa ditt exemplar av föreningen Navigators splitternya loggbok för endast 25 euro och understöd därigenom underhållet av Navigator. 

Beställ ditt exemplar genom att skicka oss ett meddelande på styrelsen@navigator.fi eller genom att rycka någon av personerna i styrelsen i ärmen.

 

Välkommen ombord på S/y Navigator!

Sedan 1980 har S/y Navigator, en yawl ritad av Jarl Lindblom fungerat som skolningsbåt för Finlands Svenska Scouter. Hon byggdes på Åbo båtvarf 1974 och är byggd i furu på ek- och stålspant.

Föreningen Navigator grundades år 1980 med syftet att äga och underhålla Navigator. Målet med verksamheten är att erbjuda scouterna en möjlighet att underhålla, sköta och segla skolningsbåten. I samråd med Finlands Svenska Scouters Sjöråd administrerar föreningen användingen av Navigator. Här hittar du information om både båt, förening och skeppare - välkommen att bekanta dig med vår verksamhet!

 

Våra samarbetspartners