Navigatorn säsongsavslutning

07.09.2019 kl. 15:16
Det har varit en härlig seglingssäsong för Navigator, även om den blev lite kortare än vanligt i år. Den gamla damen har förutom de inhemska vattnen, också besökt estniska och svenska vatten. Stop har gjorts bland annat i Stockholm och på Kuresaare med olika scoutbesättningar.

HSS Champagneregatta, som Navigator skulle delta i, blev avbokad i år då klassen damen skulle ha tävlat i blev inhiberad helt och hållet. Det fanns redan en ivrig besättning för tävlingen, så det var lite synd. Nästa år får vi vara mer förberedda inför både Viaporin tuoppi och Champagneregattan istället. 

En tävling som Navigator deltog i och faktiskt vann var FiSSc På Rätt Köl. Med Benjamin Ahlfors som skeppare och Daphne Jensen viceskeppare vann de tävlingen tillsammans med sin spejarscoutbesättning. Grattis åt hela gänget!

Orsaken till att Navigators segelsäsong i år blev lite kort var en gammal skada på en av vantspridarna, som resulterade i att säsongen fick ta slut efter att hon återvänt till sin hemmahamn på NJK. Masten kommer att åtgärdas i vinter, tillsammans med det övriga underhållsarbetet. Mer om vinterns arbeten och planerna inför nästa sommar får ni läsa i nästa Necesse som utkommer i november!

Hoppas segelsäsongen fortsätter på annat håll, ännu ett tag till,
Mikaela och hela Navigators styrelse

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Välkommen ombord på S/y Navigator!

Sedan 1980 har S/y Navigator, en yawl ritad av Jarl Lindblom fungerat som skolningsbåt för Finlands Svenska Scouter. Hon byggdes på Åbo båtvarf 1947 och är byggd i furu på ek- och stålspant.

Föreningen Navigator grundades år 1980 med syftet att äga och underhålla Navigator. Målet med verksamheten är att erbjuda scouterna en möjlighet att underhålla, sköta och segla skolningsbåten. I samråd med Finlands Svenska Scouters Sjöråd administrerar föreningen användingen av Navigator. Här hittar du information om både båt, förening och skeppare - välkommen att bekanta dig med vår verksamhet!

 

Våra samarbetspartners